SEQanswers

SEQanswers (http://seqanswers.com/forums/index.php)
-   Illumina/Solexa (http://seqanswers.com/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   MiSeq Error in LanePump (http://seqanswers.com/forums/showthread.php?t=82265)

ikripp 05-07-2018 05:37 PM

MiSeq Error in LanePump
 
Hi All,

We just ran a MiSeq 2x300bp amplicon sequencing run over the weekend and it has completed with decent specs but has shown an error that says the following:
"Error in LanePump. Syringe pump value failed to move. Valve overload. Command = '/1Qe\r', reply = 'j'.

I've seen most other MiSeq errors before, and have already sent an email to illumina tech support. I was wondering if anyone else had experienced this before -if you have any insight into how it may have impacted the output etc.

Thanks!

ikripp 05-10-2018 05:13 PM

Update:
Tech support have identified it as a software or hardware error and told me to power cycle.
Unfortunately its a hardware error so now I have an engineer coming to fix the machine.

Just in case it happens to anyone else!

SwineFlu 08-16-2018 06:59 PM

Thanks ikripp,
I got the exact problem few days ago and already called tech support. Just wonder to know how did they fix it - replacing the pump?

ikripp 08-16-2018 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by SwineFlu (Post 219496)
Thanks ikripp,
I got the exact problem few days ago and already called tech support. Just wonder to know how did they fix it - replacing the pump?

They ended up replacing the hard drive and that resolved the issue. I believe the pump error was a result of the hard drive failing. Tech support instructed me to power cycle the machine and when I did it wouldn't turn back on! Then they came and replaced the hard drive and we had to reconfigure the machine again.
On a positive note it is now running smoothly!


All times are GMT -8. The time now is 06:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.