SEQanswers

SEQanswers (http://seqanswers.com/forums/index.php)
-   Bioinformatics (http://seqanswers.com/forums/forumdisplay.php?f=18)
-   -   WGS upload prep - table2asn (http://seqanswers.com/forums/showthread.php?t=92199)

igwill 12-23-2019 05:31 PM

WGS upload prep - table2asn
 
Hi,

I've wrapped up an assembly and will soon be uploading a new genome and annotations to NCBI - but am having a little trouble with getting everything packaged nicely for GenBank.

I have a single .fsa and .gff3 with my genome information that I am trying to use with the table2asn_GFF tool, but am getting some errors.

Running my table2asn as so:
Code:

./linux64.table2asn_GFF -i myassembly.fsa -t mytemplate.sbt -J -c w -euk -locus-tag-prefix GQ602 -M n -Z -f myannotations.gff -outdir output_dir
I get an error regarding my protein IDs, not sure why:
Code:

FEATURE_COUNT: CDS: 7455 present
FEATURE_COUNT: gene: 7455 present
FEATURE_COUNT: mRNA: 7455 present
FATAL: MISSING_PROTEIN_ID: 7455 proteins have invalid IDs.

A bit of my gff:
Code:

##gff-version 3
##sequence-region scaffold_01 1 5595695
scaffold_01        FGDB        gene        7249        9339        .        +        .        ID=Ophcf2|00001|gene
scaffold_01        FGDB        mRNA        7249        9339        .        +        .        ID=Ophcf2|00001;Parent=Ophcf2|00001|gene;proteinId=Ophcf2|00001;Name=Ophcf2|00001
scaffold_01        FGDB        exon        7249        7255        .        +        .        ID=Ophcf2|00001|exon1;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01        FGDB        exon        7334        9339        .        +        .        ID=Ophcf2|00001|exon2;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01        FGDB        CDS        7249        7255        .        +        0        ID=Ophcf2|00001|CDS;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01        FGDB        CDS        7334        9339        .        +        2        ID=Ophcf2|00001|CDS;Parent=Ophcf2|00001

Perhaps something to do with my mRNA ID and proteinId being the same?

I do plan to introduce product=*** for my CDS's, but later once I can even get this first version to work.

(I've tried to poke around a bit with GAG as well, but am getting some errors I've yet to fully understand, but that's another topic)

A nudge in the right direction would be greatly appreciated, thanks!


All times are GMT -8. The time now is 10:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.