View Single Post
Old 12-23-2019, 05:31 PM   #1
igwill
Junior Member
 
Location: usa

Join Date: Nov 2018
Posts: 4
Default WGS upload prep - table2asn

Hi,

I've wrapped up an assembly and will soon be uploading a new genome and annotations to NCBI - but am having a little trouble with getting everything packaged nicely for GenBank.

I have a single .fsa and .gff3 with my genome information that I am trying to use with the table2asn_GFF tool, but am getting some errors.

Running my table2asn as so:
Code:
./linux64.table2asn_GFF -i myassembly.fsa -t mytemplate.sbt -J -c w -euk -locus-tag-prefix GQ602 -M n -Z -f myannotations.gff -outdir output_dir
I get an error regarding my protein IDs, not sure why:
Code:
FEATURE_COUNT: CDS: 7455 present
FEATURE_COUNT: gene: 7455 present
FEATURE_COUNT: mRNA: 7455 present
FATAL: MISSING_PROTEIN_ID: 7455 proteins have invalid IDs.
A bit of my gff:
Code:
##gff-version 3
##sequence-region scaffold_01 1 5595695
scaffold_01	FGDB	gene	7249	9339	.	+	.	ID=Ophcf2|00001|gene
scaffold_01	FGDB	mRNA	7249	9339	.	+	.	ID=Ophcf2|00001;Parent=Ophcf2|00001|gene;proteinId=Ophcf2|00001;Name=Ophcf2|00001
scaffold_01	FGDB	exon	7249	7255	.	+	.	ID=Ophcf2|00001|exon1;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01	FGDB	exon	7334	9339	.	+	.	ID=Ophcf2|00001|exon2;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01	FGDB	CDS	7249	7255	.	+	0	ID=Ophcf2|00001|CDS;Parent=Ophcf2|00001
scaffold_01	FGDB	CDS	7334	9339	.	+	2	ID=Ophcf2|00001|CDS;Parent=Ophcf2|00001
Perhaps something to do with my mRNA ID and proteinId being the same?

I do plan to introduce product=*** for my CDS's, but later once I can even get this first version to work.

(I've tried to poke around a bit with GAG as well, but am getting some errors I've yet to fully understand, but that's another topic)

A nudge in the right direction would be greatly appreciated, thanks!
igwill is offline   Reply With Quote