SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Core Facilities



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buy Ion Proton for core facility or not? flxlex Core Facilities 18 04-02-2013 08:23 PM
rambling on core facility model samanta General 3 10-11-2012 01:03 PM
Opening of the EZRC core facility oliviera Core Facilities 0 07-02-2012 02:28 AM
Looking for a good illumina core facility mkdir Core Facilities 3 05-13-2012 08:26 PM
Director: Genomics Core Facility kmcarr Academic/Non-Profit Jobs 0 02-14-2012 12:48 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 12-10-2014, 08:20 AM   #1
hcarrington
Junior Member
 
Location: MI

Join Date: Dec 2014
Posts: 4
Default Suggested Tablet for Core facility

I work in a Core DNA sequencing lab and wondered if anyone has incorporated use of a tablet into their day-to-day work? If so, what type of tablet seemed to work best, what kind of qualities were you looking for?
hcarrington is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 08:36 AM   #2
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,814
Default

What else do you need to connect to/use?

If you are in a windows-based shop then most new windows tablets (which can be joined to the domain if administration/security is a consideration) with full windows (not RT) would work. If you are worried about spilling stuff toughpads from Panasonic may be a good albeit expensive option.
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 08:39 AM   #3
hcarrington
Junior Member
 
Location: MI

Join Date: Dec 2014
Posts: 4
Default

I think the main connector is going to be a barcode scanner to track lot numbers so I don't think it even needs to be that large. I will look at toughpads, thanks.
hcarrington is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 10:19 AM   #4
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,814
Default

My question about the connections was in terms of websites/programs (LIMS) etc. that you need/plan to use.

Some tablets have a scanner built in or for you could use the camera as a 1D barcode scanner (not sure if it will do 2D).
GenoMax is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 06:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO