SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using coverageBed in bedtools DrCheymus Bioinformatics 11 11-01-2013 04:09 AM
Using coverageBed in Galaxy hari_iyer16 Bioinformatics 0 02-22-2013 11:40 AM
coverageBed usagi Bioinformatics 1 01-23-2012 11:13 AM
coverageBed: command not found ibn.adam RNA Sequencing 6 10-29-2011 02:24 PM
coverageBed question jlfmssm Bioinformatics 2 07-01-2010 02:58 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 01-21-2014, 08:18 AM   #1
mmmm
Senior Member
 
Location: UK

Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Default coverageBed -abam

need your advice please-
when I am using bedtools to locate missing genes from my assembled strain compared to the reference genome, I got (0) values for all genes although I am very sure that my strain is very similar to the reference strain- I am not sure what could be wrong

coverageBed -abam input.sorted.bam -b reference.gff3.txt > output.coverage.txt

(I obtained the gff file from ftp.ncbi.nih.gov/ genomes and saved it as tad delimited
mmmm is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:30 AM   #2
larsgt
Junior Member
 
Location: Toronto, ON

Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Default

Could you have a problem similar to this?

https://code.google.com/p/bedtools/issues/detail?id=103
larsgt is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:28 AM   #3
mmmm
Senior Member
 
Location: UK

Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Default

any other suggestions please for this issue
mmmm is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 10:16 AM   #4
larsgt
Junior Member
 
Location: Toronto, ON

Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Default

If you include the a short example of the two files it might enable a better chance of identifying the problem. I don't know if coverageBam only wants bed files or if it's ok with gff. Also check that the line breaks in the file are correct for your platform or make a small test example you know should work.
larsgt is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 11:55 AM   #5
mmmm
Senior Member
 
Location: UK

Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Default gff annotation file

in general, where do we get gff file from?, or woulf it be better to annotate the reference genome using RAST for example
mmmm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 01:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO