SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIRA on Mac OS X ondovb Bioinformatics 34 11-17-2011 01:52 AM
Tophat installation on Mac G5 chadn737 Bioinformatics 0 09-26-2011 08:47 AM
Which System to use? PC vs Mac Giles Bioinformatics 5 03-27-2011 08:28 PM
PyroNoise on Mac OS X? mbakker 454 Pyrosequencing 4 07-06-2010 02:32 PM
maq on a mac Macki1x Bioinformatics 2 08-11-2008 09:49 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 12-20-2008, 11:46 AM   #1
kwebb
Member
 
Location: Wahington, DC

Join Date: Jul 2008
Posts: 21
Default GapPipeline v1.0 on Mac OS X 10.5.5

I am trying to compile GapPipeline v1.0 on a mac pro os x 10.5.5. I have gotten several errors - first I had to change all "unit" to "int" in several files. Now I am stuck on this error:

make --directory=QCalibration all
g++ -c -I../CommonUtils -I../MathUtils -I../Firecrest \
-I../IPAR -DHAVE_ZLIB -DHAVE_BZLIB -O2 -o Use_Bases.o ../CommonUtils/Use_Bases.cpp
/var/tmp//ccKqA13V.s:851:non-relocatable subtraction expression, "__Z7toupperi" minus "L00000000007$pb"
/var/tmp//ccKqA13V.s:851:symbol: "__Z7toupperi" can't be undefined in a subtraction expression
make[1]: *** [Use_Bases.o] Error 1
make: *** [QCalibration] Error 2


Has anyone encountered this problem or have any ideas?
kwebb is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2008, 11:03 PM   #2
cgb
Member
 
Location: Cambridge

Join Date: May 2008
Posts: 50
Default

this looks like it in the ipar code, which you dont need. is there a compile option for --no-ipar ? otherwise modify the makefiles.
cgb is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 06:09 AM   #3
coxtonyj
Junior Member
 
Location: Cambridge, UK

Join Date: Apr 2008
Posts: 8
Default

Here is my wild guess. I suspect the Mac is not liking line 90 of CommonUtils/UseBases.cpp, which uses a pointer to the C standard library function 'toupper' as a template argument.

It looks like the code is expecting the function prototype to be "int toupper(int c)" and for #include<cctype> to make that prototype visible to the compiler. So maybe you need to change the #include or maybe write a little wrapper to the Mac version of the function.

Failing that, it looks like line 90 is just converting the string useBasesOut to upper case, just replace that with another line that does it another way.
coxtonyj is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 10:40 AM   #4
kwebb
Member
 
Location: Wahington, DC

Join Date: Jul 2008
Posts: 21
Default

Illumina directed us to this site:

http://samanthacooper.dreamhosters.c...ipeline-1.0rc4

which describes the same error and a fix.

Thanks for the help!
kwebb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO