SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maq Segmentation fault Seq84 Bioinformatics 3 07-13-2012 04:05 AM
soap segmentation fault scami Bioinformatics 6 04-17-2012 06:08 AM
cufflinks segmentation fault help please seq_newbie Bioinformatics 1 06-29-2011 11:52 AM
SOAP:segmentation fault Mansequencer Bioinformatics 1 11-19-2010 10:47 AM
MAQ - Segmentation fault dukevn Bioinformatics 1 04-30-2009 12:07 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 11-08-2010, 03:16 AM   #1
mrxcm3
Junior Member
 
Location: Nottingham

Join Date: Oct 2010
Posts: 9
Question Maq: Segmentation Fault

Hi

I am trying to map my SOLiD reads in Maq. I have converted my reads from .csfasta and .qual to .fastq using 'solid2fastq.pl'. I then generated a binary file using 'maq fastq2bfq'. I turned my reference genome (GRCh37) from .fa to .csfa using 'maq fasta2csfa' and made this binary using 'fasta2bfa'.

When I use 'maq map' I get a segmentation fault. There is no other information. Here is my command;

maq map -c aln.cs.map ref.csbfa reads.bfq 2> aln.log

Does anyone have any ideas what could be causing this? I am currently using v0.7.1, but have tried the same command on earlier versions and get the same. I am wondering is the 'maq fasta2csfa' accepts reference in '.fa'?
mrxcm3 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2011, 11:48 AM   #2
TenchBB
Junior Member
 
Location: Washington DC

Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default

I have recently experienced a similar problem. I am also attempting to use MAQ to map my SOLiD reads.

I had recieved the .fastq files from a collaborator so I first used "maq fastq2bfq" and "maq fasta2csfa" and then ran the following the command:

maq map -c out.cs.map ref.csbfa reads_1.bfq reads_2.bfq 2

I got back the following error:

-- maq-0.7.1
[ma_load_reads] loading reads...
[ma_load_reads] set length of the first read as 1.
[ma_load_reads] set length of the second read as 1.
maq: read.cc:61: longreads_t* ma_load_reads(void*, int, void*, int): Assertion `strncmp(name, lr->name[j], tl-1) == 0' failed.

I then tried to go back a step and use the .csfasta and _QV.qual files to create the .fastq files using solid2fastq.pl. This ran with no error, howvever, the output files are empty!

I am stuck. Can anyone offer any advice??

Sincere thanks,

Tench
TenchBB is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2011, 02:43 PM   #3
nilshomer
Nils Homer
 
nilshomer's Avatar
 
Location: Boston, MA, USA

Join Date: Nov 2008
Posts: 1,285
Default

@TenchBB: Please do not double-post in two different forums (or here for that matter). Thank-you!
nilshomer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
.fasta, maq problem, reference sequence, segmentation fault

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO