SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Sequencing Technologies/Companies > Illumina/Solexa



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rescuing stopped MiSeq run yaximik Illumina/Solexa 9 09-20-2018 07:22 AM
Stopped MiSeq run memento Illumina/Solexa 24 10-28-2015 07:17 PM
MiSeq Error stopped run megsmcbride Illumina/Solexa 6 09-16-2013 09:12 AM
MiSeq stopped run yaximik Illumina/Solexa 20 03-18-2013 07:10 AM
Has Anyone stopped a HiSeq run due to low intensity clusters? ashchin Illumina/Solexa 10 01-25-2011 03:03 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 03-19-2016, 04:26 PM   #1
Min Jung Lee
Member
 
Location: Seoul Korea

Join Date: Jan 2014
Posts: 11
Default Please help me Miseq stopped run with error.

Hello, everyone.
I ran miseq and 3hours later had been stopped.
"Focus mirror sensor not found" error message.
But! Thumnail images are present 2 cycles.
Clusters is good by the thumnail images.
Error message is below.
"Focus mirror move sensor and/or sensor failed:
The FPGA reported and error while exacuting command "FOCMRRFOC"
error message."
Anyone had experience about this error? And what happend to next?

Last edited by Min Jung Lee; 03-19-2016 at 05:29 PM.
Min Jung Lee is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2016, 04:58 PM   #2
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 7,030
Default

This is definitely a hardware related error that none of us can help you with. Please contact Illumina tech support. Include a screenshot of the error in your ticket.
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 05:08 AM   #3
Tim NGS
Junior Member
 
Location: Antwerp, Belgium

Join Date: Mar 2015
Posts: 4
Default

Contact tech support just to be sure.

Probably an hardware issue. But make sure the instrument is not upgraded to MCS 2.6.0.4 . We used to have similar issues (but can't remember the exact message) a couple of months ago. Loss of focus occured during the run.

Since our instruments are downgraded to the previous version 2.5.x.x everything seems to work fine again.
Tim NGS is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2016, 11:09 PM   #4
Min Jung Lee
Member
 
Location: Seoul Korea

Join Date: Jan 2014
Posts: 11
Default Problem solved.

I supported illumina tech team.
But error message is poped up again.
So, I contact illumina engineer in Korea.
They checked our instrument about focus mirror part.
And they diagnosed focusing mirror's movements are vey bad, replcement mirror and motor.
Finally, I ran again same libray.
Results is very good Q30 is 94.5% and PF is 93.5%!!
Thank you for everyone.
Min Jung Lee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO