SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ExomeCNV: read.all.coverage problem mrfox Bioinformatics 3 01-27-2015 05:45 AM
issues on running ExomeCNV emilyjia2000 Bioinformatics 11 01-27-2015 05:16 AM
Problems running ExomeCNV lkadalayil Bioinformatics 2 07-23-2013 12:06 AM
Help needed for exomeCNV sht41 Bioinformatics 2 07-23-2013 12:04 AM
Six reading frame question... why all contain ORF?? all_your_base Bioinformatics 4 04-04-2013 05:03 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 06-19-2013, 10:50 PM   #1
sophiespo
Member
 
Location: australia

Join Date: Apr 2013
Posts: 15
Default ExomeCNV - R - data.frame error

Hi,

I desperately need help.

I have created my coverage file using GATK like the ExomeCNV user guide says.

However when I use read.coverage.gatk("filename") in R, it throws this error:

Error in data.frame(probe = gatk$Target, chr = chr, probe_start = start, :
arguments imply differing number of rows: 235036, 235019, 1

The number of rows is definitely the first argument (23506) and not the second (23509) and I can't figure out where it is losing these rows.

Program works fine using the sample data on the ExomeCNV wiki.

I am quite new to R so maybe this problem has an easy fix - I just can't seem to find it!

Please help.

Thanks.
sophiespo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 03:59 AM   #2
bruce01
Senior Member
 
Location: .

Join Date: Mar 2011
Posts: 157
Default

Try looking at the file on the command line or in Excel if you are on Windows to see what the difference is, show the head and tail of the file here if you can't see it. You can just delete the rows not matching your probes, save and then read into R. Three extra lines may be resulting from header or such?
bruce01 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 06:42 PM   #3
sophiespo
Member
 
Location: australia

Join Date: Apr 2013
Posts: 15
Default

Thanks for replying. I think I have narrowed down the problem a little - though I am still not sure what is causing it.

I looked at the file in the command line and excel, looked at my interval file, they all match. They seem fine.

So I did:

head -1000 input.coverage > new.coverage

and then in R
read.coverage.gatk(new.coverage)

and it worked.

so then I did head -2000 and it gave a warning:
In matrix(as.integer(unlist(strsplit(chrpos[, 2], "-"))), ncol = 2, :
data length [3999] is not a sub-multiple or multiple of the number of rows [2000]

When I scroll up through the output I see this:

1998 chr1:13330308-13331001 chrchr1 13331001 13331242 242
1999 chr1:13331242-13331852 chrchr1 13331852 13351395 19544
2000 chr1:13351395-13351876 chrchr1 13351876 11943 -13339932

The value 11943 is coming up in the probe_end column for any length of file above about 1900 lines. Of course it is throwing it off. But I can't figure out WHY it is always putting 11943 in that column?

(I am sorry, I don't know how to show this as code)

Please help if anyone has any ideas??

UPDATE:

THANKYOU bruce01 - you have helped me solve my problem.

I just found that one of my lines looks like this:

chr1:11918179-11918777 30252 50.50 30252 50.50 18 38 87 76.6
chr1:11918785 17 17.00 17 17.00 18 18 18 100.0
chr1:11918787-11918928 3060 21.55 3060 21.55 16 20 32 79.6

I will edit and se how it goes.

Last edited by sophiespo; 06-20-2013 at 07:04 PM.
sophiespo is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2014, 10:21 PM   #4
loga
Junior Member
 
Location: India

Join Date: May 2014
Posts: 1
Default ExomeCNV error

Hi ,
I'm new to ExomeCNV. I have stuck up with the same issue. I deleted few of my rows as you did. But even then i'm getting the following error. Please let me know, how you sorted out this error. I'm new to R, and have no idea about R.


Error in data.frame(probe = gatk$Target, chr = chr, probe_start = start, :
arguments imply differing number of rows: 699, 627, 1
In addition: Warning message:
In matrix(as.integer(unlist(strsplit(chrpos[, 2], "-"))), ncol = 2, :
data length [1253] is not a sub-multiple or multiple of the number of rows [627]
loga is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 12:16 AM   #5
psyduck
Junior Member
 
Location: ISTANBUL

Join Date: Feb 2016
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by loga View Post
Hi ,
I'm new to ExomeCNV. I have stuck up with the same issue. I deleted few of my rows as you did. But even then i'm getting the following error. Please let me know, how you sorted out this error. I'm new to R, and have no idea about R.


Error in data.frame(probe = gatk$Target, chr = chr, probe_start = start, :
arguments imply differing number of rows: 699, 627, 1
In addition: Warning message:
In matrix(as.integer(unlist(strsplit(chrpos[, 2], "-"))), ncol = 2, :
data length [1253] is not a sub-multiple or multiple of the number of rows [627]
Hi,
I am also new to these, and have some problem, did you find a solution for this?
Best
psyduck is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
error, exomecnv

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 03:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO