SEQanswers

Go Back   SEQanswers > General



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trimmomatic working VEERESH SHENOY Bioinformatics 6 01-21-2017 01:39 PM
homebrew/science bowtie not working correctly traeki Bioinformatics 8 09-29-2014 12:59 PM
have i used CISA correctly Kyubi Bioinformatics 0 04-11-2014 07:23 AM
Cufflinks not IDing transcripts correctly egunth RNA Sequencing 0 02-10-2012 10:20 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 06-27-2017, 02:58 PM   #1
munsters
Junior Member
 
Location: Oklahoma City, OK

Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Default Trimmomatic not working correctly

Hello all,
I am very new to trimmomatic and running into problems. My command line is:

C:\Users\Munster>java -jar "c:\Program Files\Trimmomatic-0.36\trimmomatic-0.36.jar" PE -phred33 -threads 8 -trimlog 33_blood_log.txt 33_blood_67__brain_R1_001.fastq.gz 33_blood_67__brain_R2_001.fastq.gz 33_blood_TRSW_1P.fq 33_blood_TRSW_1U.fq 33_blood_TRSW_2P.fq 33_blood_TRSW_2U.fq ILLUMINACLIP:"c:\Program Files\Trimmomatic-0.36\adapters\TruSeq3-PE.fa":2:30:10 LEADING:3 TRAILING:3 SLIDINGWINDOW:4:15 MINLEN:36

This is what I get when I run the command:

TrimmomaticPE: Started with arguments:
-phred33 -threads 8 -trimlog 33_blood_log.txt 33_blood_67__brain_R1_001.fastq.g
z 33_blood_67__brain_R2_001.fastq.gz 33_blood_TRSW_1P.fq 33_blood_TRSW_1U.fq 33_
blood_TRSW_2P.fq 33_blood_TRSW_2U.fq ILLUMINACLIP:c:\Program Files\Trimmomatic-0
.36\adapters\TruSeq3-PE.fa:2:30:10 LEADING:3 TRAILING:3 SLIDINGWINDOW:4:15 MINLE
N:36
Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "\
Program Files\Trimmomatic-0.36\adapters\TruSeq3-PE.fa"
at java.lang.NumberFormatException.forInputString(NumberFormatException.
java:65)
at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:580)
at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:615)
at org.usadellab.trimmomatic.trim.IlluminaClippingTrimmer.makeIlluminaCl
ippingTrimmer(IlluminaClippingTrimmer.java:54)
at org.usadellab.trimmomatic.trim.TrimmerFactory.makeTrimmer(TrimmerFact
ory.java:32)
at org.usadellab.trimmomatic.Trimmomatic.createTrimmers(Trimmomatic.java
:59)
at org.usadellab.trimmomatic.TrimmomaticPE.run(TrimmomaticPE.java:536)
at org.usadellab.trimmomatic.Trimmomatic.main(Trimmomatic.java:80)


What do these errors mean? Any suggestions for how to get this to work correctly? I am working on a PC and using the command window to run commands. THANKS!!!
munsters is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2017, 05:41 AM   #2
finswimmer
Member
 
Location: Europe

Join Date: Oct 2016
Posts: 36
Default

Hello munsters,

I guess the problem is the path to the adapter file, as it contains "c:" and trimmomatic understand the ":" as a delimiter.

Try using a path without the device name.

fin swimmer
finswimmer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
java, trimmomatic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 08:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO