SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Run times with CNVnator vivek_ Bioinformatics 7 01-06-2014 12:55 AM
CNVnator concepts eleven Bioinformatics 0 04-01-2013 10:25 PM
a CNVnator problem eleven Bioinformatics 1 02-21-2013 05:58 PM
A problem in CNVnator yuhao Bioinformatics 1 01-29-2013 11:07 PM
Help! a problem in CNVnator yuhao Bioinformatics 0 07-12-2012 06:17 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 06-24-2013, 12:36 AM   #1
jchoo
Junior Member
 
Location: harbin,china

Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Default CNVnator need help

I am using CNVnator recently, preparing to call CNV in a 200 samples with 6X average coverage population, here is the command I used:
cnvnator -root m.root -genome hg19 -chrom 22 -tree 210099.chr22.bam 210103.chr22.bam
cnvnator -root m.root -genome hg19 -chrom 22 -d /dir_contain_chr22.fa -his 500
cnvnator -root m.root -chrom 22 -stat 500
cnvnator -root m.root -chrom 22 -partition 500
cnvnator -root m.root -chrom 22 -call 500
all command up goes well, some call set I can got too,
but while I tried
cnvnator -root m.root -chrom 22 -genotype 500
and then type chr22:1-200
heres what I got :
Can't find directory 'bin_1000'.
Can't find directory 'bin_1000'.
Genotype chr22:1-200 210099.chr22.root 0 -1
nomatter bin size I type , the programe could not found bin_1000.
Could guys give any suggestion? thanks so much
jchoo is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 12:57 AM   #2
Alicia B
Member
 
Location: Aberdeen

Join Date: Sep 2015
Posts: 10
Default

Hi Jchoo. Did you ever find an solution to that problem? I'm running into the very same at the moment. Thanks!
Alicia B is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2015, 10:31 AM   #3
SES
Senior Member
 
Location: Vancouver, BC

Join Date: Mar 2010
Posts: 275
Default

I think the problem is the way that the fasta directory is specified and also the read IDs. Note that "22" and "chr22" are different and not compatible. Other than that, the order of the commands looks correct to me.
SES is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2015, 01:20 AM   #4
Alicia B
Member
 
Location: Aberdeen

Join Date: Sep 2015
Posts: 10
Default

Hi SES, thanks for taking the time to answer. I've gone through my commands and they all seem correct, however I am still getting the
'Can't find directory 'bin_1000'.
Can't find directory 'bin_1000'.

this is what I've typed:
./cnvnator -root out.root -genome ref.fa -chrom chr5 -genotype 100
>chr5 37601 47300
Can't find directory 'bin_1000'.
Can't find directory 'bin_1000'.
Genotype chr5:37601-47300 out.root 2.6292 -1

When I type the exact same command for -view instead of -genotype I have no problems.

Any ideas on what is going on? I've found the question posted a few times in different forums but no answers. Any help/suggestions greatly appreciated!
Alicia B is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 03:18 AM   #5
Alicia B
Member
 
Location: Aberdeen

Join Date: Sep 2015
Posts: 10
Default

Ok so I found an answer to this issue on github by the cnvnator creator:


warnings are not the issue. By default CNVnator estimates CN (last two number in each line) using bin size that you provided and bins of 1 kbp. If histogram for 1 kbp bins donít exist then the software prints the warning.

So in the output you see. The first number given is the copy number based on the bin size you used and -1 is for the 1000bp bin since it doesn't exist.
Alicia B is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cnvnator

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO