SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chasm kasthuri Bioinformatics 1 10-19-2014 08:17 PM
RNA-Seq: Identification of fusion genes in breast cancer by paired-end RNA-sequencing Newsbot! Literature Watch 0 01-21-2011 05:50 AM
PubMed: Identification of somatically acquired rearrangements in cancer using genome- Newsbot! Literature Watch 0 04-29-2008 09:13 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 07-05-2011, 02:39 PM   #1
libiyagirl
Member
 
Location: canada

Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Default driver identification using CHASM in cancer

Hello,

I am trying to run CHASM "BuildClassifier" command. But it always return error saying:

Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 31, in <module>
File "/home/andywong86/pyinstaller-1.4/iu.py", line 436, in importHook
File "/home/andywong86/pyinstaller-1.4/iu.py", line 521, in doimport
File "./build/pyi.linux2/BuildClassifier/outPYZ1.pyz/util.makemuts", line 23, in <module>
File "./build/pyi.linux2/BuildClassifier/outPYZ1.pyz/util.genes", line 59, in __init__
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './ClassifierPack/refseq.info'

I don't know what's happening. Anyone used CHASM before?

Thank you very much!
libiyagirl is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 03:01 PM   #2
nyk
Junior Member
 
Location: Switzerland

Join Date: Sep 2011
Posts: 1
Default

I assume you have to set the CHASMDIR evironment variable, because I got a similar error when I did not do that, if I remember correctly.
Because I'm going to use CHASM from a script, I add the setting of that variable before the BuildClassifier command. Like this:
CHASMDIR=/opt/CHASM /opt/CHASM/BuildClassifier -m /opt/CHASM/ClassifierPack/contexts/BR.context -i /opt/CHASM/ClassifierPack/calibrate.tmps -o breast_cancer

I also have a question:
Is it the idea to use the "calibrate" set of mutations for building the classifier, like I did in the above command? And then use RunChasm on the mutation-list of cancer samples I want to test?
Or should the model be calibrated on the *same* set of mutations I will use RunChasm on?

Last edited by nyk; 09-28-2011 at 03:08 PM.
nyk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 05:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO