SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How working with sam format and blast? Guigra Bioinformatics 7 04-30-2013 05:59 PM
Is there any method to blast in other databases in blast2go program? help!? hugh_hang Bioinformatics 18 01-25-2013 04:45 PM
The use of local blast+ dinkyshmily Bioinformatics 2 08-07-2012 04:59 PM
Processing Blast output for Blast2GO JueFish Bioinformatics 3 10-29-2011 06:37 AM
BLAST database error - when changing to new BLAST+ local program biobio Bioinformatics 4 06-15-2011 05:20 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 11-24-2013, 10:48 AM   #1
AdrianP
Senior Member
 
Location: Ottawa

Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Default Question: blast2go local www-blast not working

Hello,

I posted this on BioStar and Blast2GO google group, so far nothing.
http://www.biostars.org/p/87104/#87109
https://groups.google.com/forum/#!to...go/id6FnS3wVuU

Problem:
I followed the tutorial and setup local nr and nt databases and was able to get them working on the web interface, and was able to link them to my blast2go, and select the local server as a www-blast database.

A problem I am encounter however, is that no matter what I blast, i get no results returned. When I blast manually on the web server, I get a result, when I feed it to blast2go, and start the blast, everything gets no results returned.

This is somewhat odd. I even tried asking for my server for an Blast XML response, when I used the web server to search, and that worked just fine.

There is not much to go on, since there is no error anywhere... I was wondering if you had encountered this before? blast on NCBI right now works horrible for me, sometimes 5-10 minute per query... so I need to get the local one working asap.

My properties file for blast2go show: Blast.url=http://137.122.148.173/blast/blast.cgi Blast.urls=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/blast/Blast.cgi,http://137.122.148.173/blast/blast.cgi Blast.blastdb=nt

Thank you for your time. Adrian

P.S. The URL is not accessible externally, only for people on intranet, but blast is run from a machine that has access to intranet. Hopefully that doesn't screw things up, there are no proxies setup.
AdrianP is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 06:42 AM   #2
westerman
Rick Westerman
 
Location: Purdue University, Indiana, USA

Join Date: Jun 2008
Posts: 1,104
Default

Well, step #8 of the B2Go "www-blast tutorial" says:
Quote:
Add you [sic] database and the www-blast path to the B2G properties file (/home/your_user_name/blast2go/blast2go.properties) Blast.blastdbs=nr,swissprot,your_new_db Blast.urls=http://localhost/cgi-bin/blast/blast.cgi (seperated [sic] from others by a white space)
Note the latter -- separate your urls by white space. Not by comma as given in your properties file. Failing that I would just take out the NCBI blast server entirely. Why bother keeping it if it is too slow for you?
westerman is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 07:13 AM   #3
AdrianP
Senior Member
 
Location: Ottawa

Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Default

I tried making the changes, leaving my URL as the only one in both lists, however there is no change in the blast2go behavior, still says no results returned.
AdrianP is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 09:20 AM   #4
westerman
Rick Westerman
 
Location: Purdue University, Indiana, USA

Join Date: Jun 2008
Posts: 1,104
Default

Well, I probably can't help much more. First I don't use B2Go very much these days. Second when I was using it extensively I always did the blasting outside of B2Go (it can be quicker that way) and then imported the file into B2Go. This can be impractical before some people though.

What happens if, instead of changing the properties file, you from the GUI window go to 'Data Access Configuration'. Can you get it working from that angle?
westerman is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 10:59 PM   #5
eriklysoe
Junior Member
 
Location: Norway

Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default

Had the same problem with blast2go and managed to solve it removing link to ncbi (just had the local) and changing blastmode (or something, not on computer now) to www-blast. Then it worked. I can be more specific later when I see the blast2go property file
eriklysoe is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 11:33 PM   #6
rhinoceros
Senior Member
 
Location: sub-surface moon base

Join Date: Apr 2013
Posts: 372
Default

Quote:
Originally Posted by westerman View Post
Well, I probably can't help much more. First I don't use B2Go very much these days. Second when I was using it extensively I always did the blasting outside of B2Go (it can be quicker that way) and then imported the file into B2Go. This can be impractical before some people though.
I'd say it's way more practical than having to setup a blast server
__________________
savetherhino.org
rhinoceros is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 11:38 PM   #7
eriklysoe
Junior Member
 
Location: Norway

Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default

As mentioned here, local blast outside blast2go is faster. Not shure why
eriklysoe is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 12:15 AM   #8
eriklysoe
Junior Member
 
Location: Norway

Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default

Another thing, I managed to set up the local blast2go database, and the mapping and annotation is superfast. That is really time saving
eriklysoe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 11:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO