SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for the right tool for very-distantly-related similarity search NYGen Bioinformatics 3 08-28-2015 11:34 AM
issues in running prof protein prediction tool bio_informatics Bioinformatics 0 01-08-2014 10:07 PM
Bioanalyzer issues julihepple Ion Torrent 2 04-24-2012 11:31 AM
Galaxy Tool Development: Reading user id before the execution of the tool chipseq Bioinformatics 1 03-23-2012 01:24 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 08-01-2017, 12:09 AM   #1
ankit4035
Junior Member
 
Location: India

Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Default Issues related to MyPro tool

Hi all,

Recently I used MyPro tool (10.1016/j.mimet.2015.04.006) for assembly of a prokaryotic genome. In brief, assembly was carried out with different kmer using Abyss, Soap de novo, Velvet and Spades. I added an assembly from GS de novo assembler(Newbler). All these five assemblies were then integrated using CISA.

The problem rises when I map my reads to this final assembly form CISA. Some contigs (7) are such which got 0 reads mapped to it. Some other contigs (40% of contigs) are such which are covered less than 90% during mapping. Mapping was done using CLC genomics workbench and GS reference mapper. Both these mapper showed similar results. Overall, 99% reads are mapped to contigs.

So, is there any problem with MyPro tool or just CISA in general or problem lies with assemblers? Has anyone else faced the same issue?

Any assistance appreciated. Cheers
ankit4035 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
assembly, cisa, mapping, mypro, prokaryote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO