SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trinity assembler error !! empyrean RNA Sequencing 4 12-07-2011 05:38 PM
About Mosaik Assembler Consensus String Iris Cristata Bioinformatics 3 07-05-2010 10:24 AM
Mosaik assembly error amcrisan Bioinformatics 6 11-22-2009 03:29 PM
Mosaik for Metagenomics bcantarel Bioinformatics 0 11-19-2009 12:50 PM
Mosaik Merge Error amcrisan Bioinformatics 1 11-11-2009 02:05 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 10-22-2009, 06:19 AM   #1
lindseyjane
Member
 
Location: Oxford

Join Date: Apr 2009
Posts: 28
Default Mosaik assembler error

I am using the Mosaik assembler with some 454 reads and carried out the

MosaikBuild
MosaikAlign
MosaikSort

steps with no problems.
When I try to do the MosaikAssembler step I get the following error:

alignment count reference sequence
---------------------------------------------------------------
2983 mitochondria

Processing reference sequence mitochondria:
- inserting gaps into reference sequence... finished.
- creating ungapped to gapped conversion table... finished.
- writing assembly header... finished.
- locating first read for this reference sequence... ERROR: Expected more reads to assemble.

Has anyone else had this error or knows how to solve it? Any advice would be appreciated, thanks.
lindseyjane is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2009, 01:11 PM   #2
jstevens
Junior Member
 
Location: SLC

Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default

Lindsey,
I have had the exact error with Illumina reads. I posted an issue alert to Michael on this link http://code.google.com/p/mosaik-aligner
He is aware of this error and is currently working on it.
jstevens is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2009, 06:23 PM   #3
snownebula
Junior Member
 
Location: Boston, MA

Join Date: Oct 2009
Posts: 9
Default

Hi Jeff and Lindsey,

I was swamped earlier this week, but tomorrow will be dedicated to fixing the MosaikAssembler bug.

Cheers,

// Michael
snownebula is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 03:35 PM   #4
Saffron
Junior Member
 
Location: Adelaide / London

Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Default

Hi,

I am experiencing the same problem when I try to align 65bp Illumina reads to the whole Human genome - all of the initial steps work with no problems, but MosaikAssembler stalls after the 1st chromosome in the reference file with the same error. Does anyone know of a way around this problem?
Thanks.

Saffron
Saffron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO