SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tophat Run time bassu Bioinformatics 11 09-17-2013 09:59 PM
TopHat approximate run time & memory usage? xinchen Bioinformatics 4 05-18-2010 02:47 AM
454assembly using Newbler: job time expectation? Jordy224 454 Pyrosequencing 3 03-28-2010 11:21 PM
SOLiD 4 run time Bruins SOLiD 3 03-04-2010 12:34 AM
TopHat limit length maria.b Bioinformatics 2 10-21-2009 11:50 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 09-17-2014, 06:15 AM   #1
bbm
Member
 
Location: North Carolina

Join Date: Sep 2011
Posts: 38
Default tophat job killed by run time limit

I got my tophat running, and then it was killed after a few minutes.


My output file said the job was killed after reaching LSF run time limit.
Exited with exit code 140.


This is the error file:
[2014-09-12 16:32:42] Beginning TopHat run (v2.0.12)
-----------------------------------------------
[2014-09-12 16:32:42] Checking for Bowtie
Bowtie version: 2.2.1.0
[2014-09-12 16:32:42] Checking for Samtools
Samtools version: 0.1.19.0
[2014-09-12 16:32:42] Checking for Bowtie index files (genome)..
[2014-09-12 16:32:42] Checking for reference FASTA file
[2014-09-12 16:32:42] Generating SAM header for /gpfs_share/hlibyar/tophat/Am_genome
[2014-09-12 16:33:03] Preparing reads
left reads: min. length=12, max. length=100, 35244255 kept reads (1989 discarded)
Warning: short reads (<20bp) will make TopHat quite slow and take large amount of memory because they are likely to be mapped in too many places
[2014-09-12 16:49:20] Mapping left_kept_reads to genome Am_genome with Bowtie2
User defined signal 2


--

I appreciate any insights you can give!

Regards,
bbm
bbm is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 06:35 AM   #2
dpryan
Devon Ryan
 
Location: Freiburg, Germany

Join Date: Jul 2011
Posts: 3,480
Default

You need to request more time from the scheduler. Tophat takes hours to run, so try requesting a day to be safe.
dpryan is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 08:19 AM   #3
Brian Bushnell
Super Moderator
 
Location: Walnut Creek, CA

Join Date: Jan 2014
Posts: 2,707
Default

You could also switch to something faster, such as BBMap or Star. A few minutes would probably still be way too short, depending on the input size.
Brian Bushnell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 02:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO