Go Back   SEQanswers > General

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Meta-analysis of public nucleotide databases - help ARSoares Bioinformatics 0 09-03-2015 09:39 AM
GNU parallel + usearch piping tonybert Bioinformatics 8 09-21-2014 10:33 PM
USEARCH command usage jenyen63 Bioinformatics 0 01-06-2013 10:50 PM
USEARCH chimera removal memory error upendra_35 Bioinformatics 1 11-15-2012 10:10 PM
usearch --cluster causes "Segmentation fault (core dumped)" elfuser Bioinformatics 1 07-01-2012 11:42 PM

Thread Tools
Old 04-10-2016, 10:33 AM   #1
Junior Member
Location: Connecticut, USA

Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default Cannot get usearch ublast to work on nucleotide databases

Hi Everyone,
I am having some trouble using usearch ublast. I am trying test a database I made using:

usearch -makeudb_ublast myFasta.fasta -output db.udb -alpha nt

I used a sequence that should return hits, but usearch ublast says that 0.0% matched. The command I am currently using is:

usearch -ublast query.fasta -db db.udb -strand both -evalue 1e-5 -alnout output.aln

I have tried using different combinations of -evalue and -strand and I have double checked that I am using the command correctly.

Also I made databases with makeblastdb, and tests for those returned the proper results when I used the same sequences as in usearch.

I am using usearch v8.1.1861

Can anyone figure out what I am doing wrong?
rv20 is offline   Reply With Quote

bioinformatics, blast, databases, ublast, usearch

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -8. The time now is 10:10 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO