SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Site News > Site Feedback/Suggestions



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Relatively large proportion of "LOWDATA", "FAIL" of FPKM_status running cufflink ruben6um Bioinformatics 3 10-12-2011 01:39 AM
The position file formats ".clocs" and "_pos.txt"? Ist there any difference? elgor Illumina/Solexa 0 06-27-2011 08:55 AM
"Systems biology and administration" & "Genome generation: no engineering allowed" seb567 Bioinformatics 0 05-25-2010 01:19 PM
Added "New Posts" section to front page... ECO Site Announcements 0 05-16-2010 12:15 PM
SEQanswers second "publication": "How to map billions of short reads onto genomes" ECO Literature Watch 0 06-30-2009 12:49 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 08-13-2012, 05:03 AM   #1
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,800
Default "New" posts on SeqAnswers

I generally like to browse this site using the "new" posts tag on the main page. I often find that even though I see a certain number of posts as "new" (as soon as I log in) by the time I click "new" post link the actual "new" posts that show up is significantly less than that original number on the "new" posts page.

I assume the "new" posts are determined by a cookie setting? Is this something I can change on my end or can you set this up so that the time delay on the "new" posts is extended (not sure if this is the right request) site-wide.

Since there are new posts in several forum sections I do not want to go through each section to see which posts I missed since they disappeared from "new" list before I had a chance to see them.
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 07:57 PM   #2
nilshomer
Nils Homer
 
nilshomer's Avatar
 
Location: Boston, MA, USA

Join Date: Nov 2008
Posts: 1,285
Default

I am with you on this. I have it "remember me" so that I am logged in, or I log in first thing. I then click "new posts" at the top page. I then open a new tab for each page I have not visited (scroll to the bottom of the first "new page" to get to the "Page 1 of ZZZ" links). If I am not careful, I lose all new posts.

Perhaps the best feature to mitigate this problem would be the ability to search for all posts since a given date. Unfortunately you must enter a keyword to accompany any search.
nilshomer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 10:20 PM   #3
ECO
--Site Admin--
 
Location: SF Bay Area, CA, USA

Join Date: Oct 2007
Posts: 1,355
Default

This is possible, I just have to find the right mod that sets the timeframe based on your cookie age. The syntax for the simple date search is the following:

Code:
http://seqanswers.com/forums/search.php?do=getdaily&days=4&contenttype=vBForum_Post
...I'm looking for the right mod that will enable this seamlessly.
ECO is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 11:02 PM   #4
ECO
--Site Admin--
 
Location: SF Bay Area, CA, USA

Join Date: Oct 2007
Posts: 1,355
Default

Ok guys I found and installed one that appears to do most of what you want...doesn't expire until you logout, shows ajax updated current new post count...lets you look at new in specific forums, just todays, or all new posts.

I can't get the Ajax part to work on the front page yet...but it works everywhere within the forums (starting on the index page: http://seqanswers.com/forums/).

I'm too tired and it's too late for me to continue to troubleshoot, but I'll keep at it soon.

Feedback welcome.
ECO is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:16 AM   #5
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,800
Default

Thanks Eco.

I can see a "New Posts" option on the forum page. This plus the option to search for posts for a certain number of days in the past should do the trick.
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 05:41 AM   #6
adaptivegenome
Super Moderator
 
Location: US

Join Date: Nov 2009
Posts: 437
Default

I like the new count and the new posts broken down by forum. Cool stuff!
adaptivegenome is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 07:50 AM   #7
westerman
Rick Westerman
 
Location: Purdue University, Indiana, USA

Join Date: Jun 2008
Posts: 1,104
Default

The new posts seems to be wrong. For me, currently, it says:
Quote:
New Posts: 105 (In 73 Threads)
But when I click on that link then I get many fewer posts:
Quote:
Showing results 1 to 25 of 54
Search took 0.02 seconds; generated 2 minute(s) ago. Search:
westerman is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 08:08 AM   #8
ECO
--Site Admin--
 
Location: SF Bay Area, CA, USA

Join Date: Oct 2007
Posts: 1,355
Default

@westerman...

I'll take a look. vBulletin caches searches and I hope they aren't colliding...I've read that this add-on can be problematic for big boards, but I don't think of us as that large given the server load.
ECO is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2012, 05:26 AM   #9
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,800
Default

I am not complaining ... happy to have the new browsing option available.

For the record: I also see

Code:
 New Posts: 109 (In 51 Threads)
When I click on the "New Posts" link:

Code:
Showing results 1 to 25 of 46
Search took 0.02 seconds; generated 5 minute(s) ago
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 11:07 AM   #10
scbaker
Shawn Baker
 
Location: San Diego

Join Date: Aug 2008
Posts: 84
Default

The 'new posts' function stopped working for me over the past couple of days (it now always says there are no unread posts). I'm not aware of any changes on my end. Did something change at SEQanswers?
scbaker is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 12:21 PM   #11
GenoMax
Senior Member
 
Location: East Coast USA

Join Date: Feb 2008
Posts: 6,800
Default

It is working for me so not a general problem.

Perhaps clearing cookies from seqanswers.com may be worth a try.

Quote:
Originally Posted by scbaker View Post
The 'new posts' function stopped working for me over the past couple of days (it now always says there are no unread posts). I'm not aware of any changes on my end. Did something change at SEQanswers?
GenoMax is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 12:28 PM   #12
scbaker
Shawn Baker
 
Location: San Diego

Join Date: Aug 2008
Posts: 84
Default

Hmm, started working for me again all on its own, but thanks for the good advice. I'll keep it in mind if it starts happening to me again.
scbaker is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
"new" posts

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 03:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO