SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Sequencing Technologies/Companies > Illumina/Solexa



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SR Adapters on a PE flowcell? andibody Illumina/Solexa 15 09-17-2014 05:38 AM
Bubbles in Miseq Flowcell DRYTCYV Illumina/Solexa 3 07-18-2014 05:07 PM
flowcell help seqgirl123 Illumina/Solexa 4 11-14-2013 03:49 AM
PolyA on flowcell biochembug Illumina/Solexa 1 09-22-2011 08:05 AM
Version 5 flowcell Exeplex Illumina/Solexa 0 11-24-2010 07:15 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2014, 11:27 AM   #1
esherman
Member
 
Location: USA

Join Date: Jul 2013
Posts: 14
Default MiSeq v3 Reagents with v2 flowcell

I remember seeing that the MiSeq v2 and v3 flow cells are exactly the same, and that the main difference between the kits is the chemistry (in the reagent cartridge), recipes, and physical area of the flow cell being observed.

Does that mean I can use a flow cell received with a v2 kit with v3 reagents? Any idea about using a micro/nano flow cell with v3 chemistry (even though they're not explicitly sold together). I have successfully mixed and matched a v2 2x25 kit with a nano flow cell in the past, so clearly Illumina is willing to tolerate some mixing and matching, but I'd like to hear if anyone has accomplished a v2/v3 mix-match in the past or whether the MiSeq will notice the difference and not allow the run to begin.
esherman is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 03:46 PM   #2
ScottC
Senior Member
 
Location: Monash University, Melbourne, Australia.

Join Date: Jan 2008
Posts: 246
Default

Hi Esherman,

All the flowcells are the same, at least for "standard yield" kits. You can use them regardless of the kit version they came with (I know this from experience). The chemistry is certainly different, though, and it can't be mixed, just in case you were planning something goofy with the reagent cartridge!

As for the micro and nano flowcells... I don't have any experience with these, but I'd expect the same thing. I was told that the difference was just the imaging area. I'm not sure if the MiSeq knows what size flowcell you're using from the RFID (well, it knows, but I don't know whether it acts on it). It's easy enough to find out by setting up a dummy run but not starting it. It'll complain before it uses the reagent cartridge.

Cheers,

Scott.
ScottC is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 04:04 AM   #3
Zaag
Senior Member
 
Location: Amsterdam

Join Date: Nov 2009
Posts: 112
Default

It will complain, but you can switch RFID tags between flowcells.
Zaag is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO