SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interesting Behavior: The megablast standalone behaves as blastn.. Who knows why??? pbrand Bioinformatics 0 05-04-2012 08:45 AM
Blastn or Blastx? kalu Bioinformatics 11 09-23-2011 04:18 PM
Using blastn to look for intron/exons boundries alexa039 Bioinformatics 2 01-19-2011 07:05 AM
Using blastn to look for intron/exons boundries alexa039 General 2 01-14-2011 12:45 PM
open *.sh files. dror Bioinformatics 1 11-14-2010 04:45 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 07-23-2012, 07:28 PM   #1
PlutonicFriend
Junior Member
 
Location: Georgia

Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Default Blastn cannot open .nin files

I am having problems with my standalone blast databases.
I have made them in the past and they have worked however now when I try to blastn against them i get a warning such that:
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.00.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.00.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.00.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.00.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.01.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.01.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.01.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.01.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.02.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.02.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.02.nin
[blastall] WARNING: Unable to open ATGTCA1db.02.nin
etc.


When I look at the out put of creating the databast it has been made correctly as far as I can tell:
New DB name: BlastLib/ATGTCA1db
New DB title: ATGTCA1.fasta
Sequence type: Nucleotide
Keep Linkouts: T
Keep MBits: T
Maximum file size: 1073741824B
Adding sequences from FASTA; added 40083681 sequences in 6226.41 seconds.


and the code I'm using to blast againt the file is:
blastall -p blastn -i LuciMatch -d /iob_home/dwhlab/behrimg/SarahHiSeq/ATGTCA1/BlastLib/ATGTCA1db -o ./BlastResults/ATG_Luc_Elong


I dont really know what is going wrong. Any help would be appreciated I'm getting very frustrated.
PlutonicFriend is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 01:37 PM   #2
cliffbeall
Senior Member
 
Location: Ohio

Join Date: Jan 2010
Posts: 144
Default

I would check that the path to the "BlastLib" directory is correct and those .nin files are there and have those exact names.

If its neither of those, maybe you need to change permissions?
cliffbeall is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 07:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO