SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Cufflinks] Multi-Hit error burt Bioinformatics 6 08-10-2012 04:09 AM
TopHat BowTie -n mode vinay052003 Bioinformatics 1 11-24-2011 08:03 AM
BFAST error durig match: Could not start thread bsk8635 Bioinformatics 3 06-16-2011 09:18 PM
tophat 1.2 multi thread mode error altodor RNA Sequencing 0 01-26-2011 12:04 PM
Tophat Multi-Thread ECHo Bioinformatics 2 02-08-2010 10:09 PM

Reply
 
Thread Tools
Old 01-26-2011, 12:03 PM   #1
altodor
Member
 
Location: Sweden

Join Date: Nov 2009
Posts: 12
Angry tophat 1.2 multi thread mode error

Hi all,
running tophat 1.2 with 8 threads the following errors occur

srun: error: q44: tasks 0-6: Exited with exit code 1
And one thread continues running.

Also it seems like there is a conflict between threads in creating outputdirectory:
:
[Wed Jan 26 21:17:51 2011] Preparing output location tophat_04/
Traceback (most recent call last):
File "/soft/tophat-1.2.0/tophat", line 2347, in ?
sys.exit(main())

OSError: [Errno 17] File exists: '/tophat_04/'
os.mkdir(output_dir)
File "/soft/tophat-1.2.0/tophat", line 2230, in main
sys.exit(main())

Have anyone got the same problems?

Last edited by altodor; 01-27-2011 at 12:23 AM.
altodor is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 02:31 PM   #2
Jon_Keats
Senior Member
 
Location: Phoenix, AZ

Join Date: Mar 2010
Posts: 279
Default

I've been using this version with 8 threads for a week now with no problems. did you build from source or download a binary? When in doubt build from source
Jon_Keats is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2011, 12:02 AM   #3
altodor
Member
 
Location: Sweden

Join Date: Nov 2009
Posts: 12
Smile Problem solved

Hello, thank you!
It really worked with 8 threads. First problem was, that I ran 16 treads of tophat on 8 cores and they tried to read to the same folder.
Second problem, as appeared later, was the empty reference file. They say at tophat manual, that reference.fa will be built automatically with the first run of tophat. Nut I built in manually using bowtie-inspect. Now tophat produces junction database!
altodor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO