SEQanswers

Go Back   SEQanswers > General



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot get usearch ublast to work on nucleotide databases rv20 General 0 04-10-2016 11:33 AM
GNU parallel + usearch piping tonybert Bioinformatics 8 09-21-2014 11:33 PM
USEARCH command usage jenyen63 Bioinformatics 0 01-06-2013 11:50 PM
USEARCH chimera removal memory error upendra_35 Bioinformatics 1 11-15-2012 11:10 PM
usearch --cluster causes "Segmentation fault (core dumped)" elfuser Bioinformatics 1 07-02-2012 12:42 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 04-17-2016, 11:56 AM   #1
rv20
Junior Member
 
Location: Connecticut, USA

Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Post cannot get usearch ublast to work for nucleotide

Hi Everyone,
I am having some trouble using usearch ublast. I am trying test a database I made using:

usearch -makeudb_ublast myFasta.fasta -output db.udb -alpha nt

I used a sequence that should return hits, but usearch ublast says that 0.0% matched. The command I am currently using is:

usearch -ublast query.fasta -db db.udb -strand both -evalue 1e-5 -alnout output.aln

I have tried using different combinations of -evalue and -strand and I have double checked that I am using the command correctly.

Also I made databases with makeblastdb, and tests for those returned the proper results when I used the same sequences as in usearch.

I am using usearch v8.1.1861

Can anyone figure out what I am doing wrong?
rv20 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bioinformatics, blast, nucleotide, ublast, usearch

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO