SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help using velvet for de novo assembly NGS_New_User Bioinformatics 6 03-10-2015 11:07 PM
Assembly with a single library always fail? metheuse De novo discovery 10 12-13-2013 06:15 AM
[Velvet,assembly] core dumped occured by runnning velvet matador3000 De novo discovery 0 12-17-2011 07:31 AM
Velvet assembly katussa10 De novo discovery 2 12-12-2010 10:22 AM
velvet assembly vani s kulkarni Bioinformatics 25 10-07-2009 11:27 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 07-21-2014, 08:59 AM   #1
TonyK
Junior Member
 
Location: Ontario

Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default Velvet Assembly Fail

Hi everyone,

I just attempted my first de-novo assembly of my ddRAD sequences in Velvet, and got some weird results. I'm using ddRADseq for SNP discovery (and QTL and linkage mapping) in a 1.2 Gb genome, so I'm expecting to assemble many smallish contigs that are similar in size to my library inserts. After running Velvet with k =31, I received 9 contigs of around 75 bp, using only 100,000 or so of 20,000,000 reads.

Anyone have any idea what's going on?
TonyK is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 04:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO