SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Applications Forums > Sample Prep / Library Generation



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scale Up or Down Reaction Volumes? Nighthawkrao77 Sample Prep / Library Generation 1 03-19-2015 02:28 PM
Phusion in PCRs for TruSeq libraries hawaii454-0 Sample Prep / Library Generation 0 05-29-2013 07:27 AM
Scaffold using Phusion assembler e-summer-3 Bioinformatics 0 12-05-2010 08:59 PM
phosphorothioate and phusion silin284 Illumina/Solexa 0 11-24-2009 11:34 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 08-21-2019, 08:17 AM   #1
MollySchools
Junior Member
 
Location: Philadelphia

Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default Phusion Reaction

My lab is working on a simple library prep and are running into an issue with our amplification PCR, our samples do not successfully amplify. After preforming the reaction (using 2X Phusion HF Polymerase, water, and our primers) for 12 cycles, the samples very low concentrations according to our qubit. In addition, when run on a gel we see nothing (including no primer dimers).

However when we use this product and run a standard QC PCR, the DNA amplifies successfully and can be seen on a gel.

For trouble shooting we have tried running the reaction with KAPA HiFi HotStrt ReadyMix and running the reaction for both fewer cycles (in case it was being overloaded) and for a greater number of cycles.

Has anyone run into this problem before or have other suggestions for trouble shooting?
MollySchools is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 09:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO