SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Convert sam file to fasta file. thh32 Bioinformatics 2 12-18-2014 01:42 PM
how to convert gff and fasta file to genbank format vivienne_lovely Bioinformatics 4 03-20-2014 05:23 PM
Tools to generate VCF from two FASTA, or mutant FASTA from Ref FASTA and VCF? jeffseq Bioinformatics 3 05-28-2013 10:59 AM
convert a text file in fasta with decollpasing Giorgio C Bioinformatics 3 03-29-2013 10:48 AM
Convert WIG file into Fasta file kumardeep Bioinformatics 3 08-23-2012 04:56 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 09-04-2015, 09:45 PM   #1
wangxueqin
Junior Member
 
Location: Kunming, China

Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Default vcf convert to fasta, the fasta file is not an alingment file

i have multiple samples. i used HaplotypeCaller in GATK like:
java -jar GenomeAnalysisTK.jar -T HaplotypeCaller -R ./pe.scaffolds.db.fasta -I ./AEM.dedupped.bam -o ./AEM.raw_variants.g.vcf . --genotyping_mode DISCOVERY -stand_emit_conf 10 -stand_call_conf 30 --allow_potentially_misencoded_quality_scores --emitRefConfidence GVCF -variant_index_type LINEAR -variant_index_parameter 128000

then i used GenotypeGVCFs to combine samples
java -jar GenomeAnalysisTK.jar \
-T GenotypeGVCFs \
-R pe.scaffolds.db.fasta \
--variant 123480.raw_variants.g.vcf \
--variant 123651.raw_variants.g.vcf \
-o 56species_raw.vcf \

and, i used SelectVariants like this:
java -jar GenomeAnalysisTK.jar \
-T SelectVariants \
-R pe.scaffolds.db.fasta \
-V 56species_raw.vcf \
-L PH01000000 \
-ef \
-o 56species_test.vcf

i get the vcf files, then i used vcftools convert the vcf file to fasta file. but i found that in the fasta file, different samples have different number of loci. i want to do phylogenetic analysis, now, i do not know how to solve the problem.
wangxueqin is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2015, 10:36 PM   #2
wangxueqin
Junior Member
 
Location: Kunming, China

Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Default

i used bowtie+samtools also, i converted the vcf file to fasta file. in the fasta file, evry samples had the same length. so i wonder may be i set the wrong parameters in GATK?
wangxueqin is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gatk, haplotypecaller, vcf to fasta

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO