SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Applications Forums > RNA Sequencing



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uniquely mapped reads or multiple mapped reads? taozuo RNA Sequencing 0 06-29-2012 05:50 AM
mapped reads or mappable reads for normalization?? dzavallo RNA Sequencing 0 05-19-2011 11:55 AM
Paired-end reads mapped 50% while each pair reads mapped 80% zack80.liu Bioinformatics 3 03-03-2011 01:06 AM
Mapped reads somewhere? steven Bioinformatics 0 12-14-2009 06:17 AM
Best tool to map 454 reads onto sanger reads? dan Bioinformatics 3 07-27-2009 08:51 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 04-11-2013, 04:57 AM   #1
OlaK
Junior Member
 
Location: UK

Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Default 75% reads mapped, but 40% map to 'no feature'

Hi,

I have mRNA sequencing data, from low amount of cells using SMARTer kit and Illumina GA, 36 single end reads.

I mapped them with gsnap to mouse mm10 genome and got count table with HTSeq. 75% of reads mapped to genome, but only 35% mapped to exons, while as much as 40% to 'no feature'.

Before I was analysing similar data, also obtained from little amount of cells with SMARTer kit (but 75bp PE reads) and I was 85% reads mapped, while only 10% mapped to 'no feature'.

Did anyone experience that? Where should I look for problems? Could it be DNA contamination of the sample? Or maybe problem lies somewhere in mapping?

my commands were:
gsnap -A sam -B 5 -t 10 -n 1 -Q --nofails D /path/path/mouse -d mouse -s mouse sample.fq > sample.sam

htseq-count sample.sam /path/path/Mus_musculus.GRCm38.70.gtf > sample.txt

Thanks
OlaK is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO