SEQanswers

Go Back   SEQanswers > Bioinformatics > Bioinformatics



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DESeq2 without biol replicates sisterdot Bioinformatics 23 02-24-2019 09:01 AM
DESeq plotPCA changes skoddo RNA Sequencing 10 01-20-2015 06:31 PM
DeSeq PlotPCA AniS Wiki Discussion 1 09-01-2013 01:42 PM
Combine annotations Liam_Gallagher Bioinformatics 5 02-12-2013 11:20 AM
DESeq: question about with replicates and without any replicates. nb509 RNA Sequencing 2 10-25-2011 07:04 AM

Reply
 
Thread Tools
Old 06-16-2014, 03:02 PM   #1
id0
Senior Member
 
Location: USA

Join Date: Sep 2012
Posts: 130
Default DESeq2 plotPCA combine replicates

By default, the plotPCA function in DESeq2 plots the replicates separately. Is there a way to combine replicates so that there is only one dot per group? There does not seem a built-in option for that and it's not obvious to me by looking at the source.
id0 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2014, 01:34 AM   #2
dpryan
Devon Ryan
 
Location: Freiburg, Germany

Join Date: Jul 2011
Posts: 3,480
Default

As it performs a PCA, that wouldn't really be possible.
dpryan is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2014, 09:53 AM   #3
Michael Love
Senior Member
 
Location: Boston

Join Date: Jul 2013
Posts: 333
Default

hi id0,

There is a collapseReplicates() function in DESeq2 if you want to combine technical replicates.

... and you could create a new DESeqDataSet with this just for plotting.

Last edited by Michael Love; 06-17-2014 at 10:12 AM.
Michael Love is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT -8. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Single Sign On provided by vBSSO